7/24 Medya Gazetesi “Bizi Sivil Ölüme Mahkum Ettiler” Diyen Adana KHK’lıları, Manşet Haber Olarak Sayfalarına Taşıdı

Paylaş

Adana’nın Öncü Gazetesi” olan 7/24 Medya Gazetesi, Adana KHK Mağdurları ile yaptığı röportajı manşet olarak verdi.

Adana KHK mağdurlarından Eğitim-Sen, KESK üyesi, öğretmen Münir Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığında memur olarak görev yapan  Ramazan Çinkır  ve Prof.Dr.Haluk Savaş yaşadıkları sıkıntıları ve uğradıkları haksızlıkları 7/24 Medya Gazetesine anlattılar.

7/24 Medya Gazetesinden Özlem PEKDURANER’in Özel Haberinden Bazı Bölümler

“Maddi ve manevi yönden çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden KHK mağduru Münir Korkmaz, süreç hakkında şunları söyledi.

Eğitim-Sen ve KESK üyesiyim. 675 sayılı KHK ile ihraç edildim. İhraç edildikten sonra sosyal çevremiz ve sendikamız hukuksal ve maddi destekler sağladı. KHK platformları içerisinde facebook üzerindeki gruplardan tanıştığımız arkadaşlarla ortaklaşa bir iş yapmamız gereği düşüncesi oluştu. İnsan hakları derneğine başvurduk. Başvurumuzun gerekçesi şuydu. KHK’nın kendisi bir insan hakları ihlalidir. Hukuksuz bir şekilde insanlar işlerinden, aşlarından edilmiştir. Dolayısıyla insan hakları derneği bir şey yapmalıydı. Adana İnsan Hakları Derneği bize sıcak davrandı. Dernekte komisyon kuruldu. Adana’da KHK platformu kuruldu. Mağdur olanlar platformda bir araya geldi. Türkiye’de 23 ilde KHK platformları kuruldu. Biz önyargılarımızı, siyasal düşüncelerimizi, dinimizi,dilimizi bir tarafa bırakarak, sadece mağduriyetlerimiz üzerinden bir araya geldik.”

DÜNYADA İLK KEZ BALGAM SÖKÜCÜDEN ŞİZOFRENİ TEDAVİSİ ÜRETTİM.

Çok sayıda akademik yayını olan Prof.Dr. Haluk Savaş’da KHK mağdurlarından. Sıkıntılı bir süreç geçiren ve beraat eden Prof.Dr. Haluk Savaş, yaşadıklarını şöyle ifade etti.

2016 yılının eylül ayına kadar Gaziantep Üniversitesinde psikiyatri profesörü olarak çalışıyordum. Temmuz ayında açığa alındım. Evime,  işyerime baskın yapıldı. Gözaltında alındım. Sonrasında serbest bırakıldım.

25 yıl önce bir televizyon programında yaptığım kültür edebiyat programı ile suçlandım. Türkiye Yazarlar Birliğinden ödül almıştım. İdeolojik bir program değildi. Şairleri, şiirleri, kitapları konu edindiğimiz  bir programdı. Bu program nedeniyle terör örgütü üyeliğinden yargılandım. Beraat ettim. Toplumsal statümde kayıplar yaşadım.

Türkiye’de en fazla akademik yayını olan psikiyatristim. Hapse girdikten sonra senede 400-500 uluslararası  atıf alıyorum. Hakkımda hiç bilmediğim coğrafyada bilmediğim dillerde yayınlar yapılıyor. Ülkeye bu anlamda prestij sağlarken terör örgütü üyesi olmakla yargılandım. Dünyada ilk kez balgam sökücüden şizofreni tedavisi ürettim. Şizofreniyi tedavi ettiği akademik olarak kanıtlandı. Benim silahla, terör örgütü ile hiç ilgim olmadı.

Uzun zamandır uğradığımız haksızlıkla ilgili mücadele ediyoruz. Platform olarak mücadelemiz bir yere vardı. Platformun binlerce üyesi var.  Vicdan, insan hakları temelli tam bir uyum içindeyiz.

Kaynak: 7/24 Medya Gazetesi

,