ADANA KHK MAĞDURLARI DURUM RAPORU YAYIMLANDI

Adana ve çevresinde yaşayan KHK mağdurlarını kapsayan, Adana KHK Mağdurları, Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporda yalnızca, doğrudan ulaşılabilen bilgi ve verilere yer verilmiş, duyuma dayalı ifadeler rapor kapsamı dışında bırakılmıştır. Rapora temel teşkil eden verilerin büyük çoğunluğu yayınlanmış KHKlar ve ekli listeleri içeren Resmi Gazete nüshalarından derlenmiştir.

Adana KHK Mağdurları Kasım 2018’de kurulmuştur.

Raporda yer alan ifadelere göre Adana’da 800 civarında işinden ihraç edilmiş kişi mevcuttur. Gruba ait; Twitter, İnstagram, Facebook, Youtube hesapları mevcut olup Twitter hesabının 5.500 civarında takipçisi bulunmaktadır. Yaklaşık 60 kişinin aktif rol aldığı grup, Ocak 2019’da 700 kişinin katılım sağladığı, HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve değişik siyasi partilerin milletvekillerinin katılıp konuşmacı olduğu, bir de panel düzenlemiştir. En önemli amacı KHKlıların bir an evvel mesleklerine dönmesi olan grup; kahvaltı, piknik ve akşam yemeği düzenleyerek bu zor günlerde KHKlıların motivasyonlarını yükseltmeye yardımcı oluyor, “ağaç kökü yesinler” diyenlerin aksine birçok sosyal aktivite düzenleyip, her kesimden birçok KHKlı ile dayanışmada bulunuyor.

Biz de khkliplatformlaribirligi.org web sitesi olarak verdikleri mücadeleden ötürü kendilerini kutluyor, dayanışmalarının daim olmasını diliyoruz.

Dilerseniz raporun tamamına, mağdurlar ile gerçekleştirilen birbirinden ilginç öykü ve röportajlara aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1 thought on “ADANA KHK MAĞDURLARI DURUM RAPORU YAYIMLANDI