BURSA KHK PLATFORMU, HDP DAYANIŞMA YEMEĞİNDE

9 Şubat Pazar akşamı Halkların Demokratik Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “HDP Bursa Dayanışma Yemeğine”  çok sayıda milletvekili, parti yöneticisi ve sivil toplum örgütü katıldı. Katılımcılar arasında, Bursa KHK Platformu, HDP Adana Milletvekili Kemal PEKÖZ, HDP Ağrı Milletvekili Abdullah KOÇ, HDP İl Yönetimi üyeleri, Yeşil Sol Parti Bursa Eş Sözcüsü Kemalettin Yıldız ve parti yöneticileri ile Eğitim Sen, KESK, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi birçok sivil toplum örgütü de yer aldı.

HDP Bursa Yönetimi Eş Başkanları Mustafa Yağcı ve Aynur Yılmaz‘ın açılış konuşmalarıyla başlayan gecede özgürlüklerin kısıtlanması, insan hakları ihlalleri ve KHK’lar ile yapılan ihlallere ilişkin konuşma yapan il yönetimi, bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi ve KHK’lılara haklarının iade edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Dayanışma yemeğine katılan Bursa KHK Platformu heyeti; KESK, Eğitim Sen gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleriyle KHK’lar ile yaşanan mağduriyete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Bursa KHK Platformu, Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Kemal PEKÖZ ve Ağrı Milletvekili Abdullah KOÇ ile birebir görüşerek yaşananların bir zulüm olduğunu dile getirip, bir an evvel mağduriyetlerin giderilmesi ve durması yönündeki insani taleplerini iletti.

Dayanışma yemeği sonrası açıklama yapan Bursa KHK Platformu geceyi, şöyle değerlendirdi

Herkesin bir bahçesi, mahallesi, camiası vardır. Buna karşı çıkanlar bile “karşı çıkanlar mahallesini” zaten oluşturmuş oluyorlar. Bu görüşmede anladık ki hiç kimseye “cepheden” bakmamak lazım. O mahalleye girip acıları güzellikleri görmek, empati kurmak birlikte insanca yaşayabilmenin en önemli kaidesidir. Ortak akıl oluşturabildiğimizde güçlüyüz.

Birlikte acıları hissedip birlikte eğlenebildiğimizde insanız.

Bizim acılarımızı paylaşan ve bize kucak açan Halkların Demokratik Partisine teşekkür ediyoruz.

Bizleri düzenledikleri güzel organizasyona davet eden, HDP Bursa Eş Başkanı Av. Mustafa Yağcı’ya ve İl Yönetimi Üyelerine misafirperverlikleri için Bursa KHK’lılar Platformu olarak çok teşekkür ediyoruz.”

Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce, son bulması temennisiyle…

, , , , ,