BURSA KHK PLATFORMU, PARTİ ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Bursa KHKlılar Platformu, OHAL dönemi ve KHKlar  ile yaşatılan ağır mağduriyetlerin daha geniş kitlelere duyurulması ve  genel olarak KHKlı Platformları Birliğinin amacı ve faaliyetlerini paylaşmak, ayrıca  Bursa KHK Platformunun tanıtılması için gerçekleştirdiği “siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile yapılan görüşmeler çerçevesinde”, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü KemalettinYILDIZ’ın eşlik ettiği heyet ile, değerli milletvekili Dr. Ömer Faruk GERGERLİOĞLU’nun da mensubu olduğu Halkların Demokratik Partisi Bursa İl Örgütü’ ne geçtiğimiz günlerde bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, HDP Bursa İl Eş Başkanları Mustafa YAĞCI ve Aynur YILMAZ ile il yönetiminden üyelerle gerçekleşen görüşmede KHKlı Platformları Birliğinin kuruluş aşamaları, amaçları, yapısı ve faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra heyet, yaşanan hukuksuz uygulamaları karşılıklı olarak dile getirdi.

Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede HDP Bursa İl Eş Başkanı Av. Mustafa YAĞCI “Bizim partimizin önceliği oy değil, Türkiye’ deki tüm halkların, haklarının korunması ve haklarının özgür bir biçimde kullanabilmesidir.” diyerek önceliklerinin kişilerin haklarının korunması olduğunu önemle vurguladı.

“Partilerinin evrensel hukuk ilkelerinin kabul ettiği suçlar dışında hiçbir fiili suç kabul etmediğini; yine evrensel hukukça belirlenen cezalar dışında hiçbir cezayı da kabul etmediklerini belirten HDP Bursa İl Yönetimi, Şu anda KHKlılara verilen cezalar, bankaların hesap açmaması, sigorta şirketlerinin işlem yapmamaları gibi  “soykırım” benzeri işlemlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türkiye’de iktidar tarafından, kendi yönetimlerini korumak amacıyla döneme özgü suçlar ( “kriterler” ) yaratılmaya çalışıldığını, bunların da evrensel hukuk ve insan hakları ilkelerine uygun olmadığı dile getirdi. HDP Bursa İl Eş Başkanı Av. Mustafa YAĞCI,ziyareti gerçekleştiren Bursa KHK Platformu üyelerine “Asla kendinizi suçluluk alanında görmeyin!” diyerek, hakları ihlal edilen herkesin, evrensel hukuk ve temel insan hakları gereği masumiyetinin sabit olduğunu ifade etti.

Ziyaretin son bölümünde, KHKlı  Platformları Birliğinin, farklı görüşten kişileri aynı çatı altında bir araya getirerek mücadele ettiği konusuna dikkat çeken heyet, ortak paydada buluşup ilkeler belirlenmesi ve bu doğrultuda mücadele etmenin önemini vurguladı. Halkların Demokratik Partisi ve Bursa KHKlılar platformu olarak dayanışma içerisinde olma konusunda fikir birliğine varan heyet, bu kapsamda HDP Bursa İl Eş Başkanı Av. Mustafa YAĞCI , “KHKlı Platformları Birliğini desteklediklerini ve her daim KHKlıların yanında olduklarını ; HDP Bursa İl Yönetimi olarak KHK TV ile en yakın zamanda röportaj yapmak istediklerini belirtti. Ayrıca ziyarette, HDP Bursa İl Yönetimi tarafından  gerçekleştirilecek olan “Dayanışma Yemeğine”, Bursa KHK Platformunu da davet ettiler.

Biz de KHKlı Platformları Birliği Olarak, bu ziyareti gerçekleştiren Bursa KHK Platformuna, Yeşil Sol Parti eş sözcüsüne ve ev sahipliği yapan HDP Bursa il yönetimine, teşekkür ediyoruz.

, , , , , ,