Demokrasi Konferansı: Türkiye’nin Geleceğinde Bizim de Sözümüz Var!

Haziran ayındaki ‘Demokrasi Konferansı’ öncesinde hazırlıkların anlatıldığı basın toplantı yapıldı. KHK,Kadın, emek, ekoloji, LGBT+ hakları, eşit yurttaşlık anadilde yaşam gibi farklı konularda konuşmalar yapılırken KHK’lı Platformları Birliği adına Yurdagül ŞAHİN konuşmasını yaptı.

KHK, sendika üyesi oldugu, bankaya para yatırdığı, muhalif oldugu, emek, demokrasi ve barış mücadelesi verdiği, sadece inancı farklı oldugu için terör örgütü üyesi olarak damgalanıp sorgusuz sualsiz işten atılmak demektir.

KHK sadece çalışma hakkımızın elimizden alınması değil fiili Ohalin devam etmesi ve bir yönetme biçimi rejimi demektir.

KHK anayasanın, yasaların, hukukun, insan haklarının, uluslararası anlaşmaların devre dışı bırakılması, en temel vatandaşlık ve insani hakların askıya alınması demektir. KHK savunma hakkının, masumiyet karinesinin, lekelenmeme hakkının, adil ve evrensel hukuka göre yargılanma hakkının yok sayılması demektir.
Khk, siyasi iktidarın kendi iktidarına tehlike olarak gördüğü kişiler kurumlar gazateler dergiler vb kapatılması özcesi muhalefetin susturulması demektir. KHK yerelin seçilmişler yerine kayyumlarla yönetilmesi demektir. Khk adam kayırma, rüşvet, talan, yağma peşkeş, yandaş demektir. KHK, polis devletinin ve anti demokratik uygulamaların kılıfı demektir.
KHK sorgusuz sualsiz özgürlüğünün, işinin, geçmişinin bugünün ve geleceğinin çalınması siyasi tutsaklığa ve açlığa sivil ölüme ya da cezaevine mahkum olmak demektir. KHK biat etmek, kapıkulu olmak demektir. KHK iş güvencesinin, kazanılmış hakların gasp edilmesi; özgürlüğü ve işi elinde olanların ise işsizlik ve mahpus sopası ile susturulması, Güvenlik Soruşturması, nesilden nesile ve ailecek fişlenmek seninle birlikte yakınlarının da cezalandırılması demektir.
KHK daha onlu yaşlarda darbeye teşebbüs suçlaması ile müebbete mahkum edilen askeri öğrenciler demektir.
KHK, barış istediği için bu suça ortak olmam diyen binlerce akademisyenin akademiden uzaklaştırılması demektir.
KHK bizzat devlet eliyle yapılan ağır ve sistematik işkence demektir. KHK intihar, ölüm, kelepçe demektir. KHK 100 intihar, 700 hastalıktan ölüm, cezaevinde 864 bebek, 17 bin kadın, 50 bine yakın siyasi tutsak demektir.
KHK oyalama komisyonu 4 yıldır incelenen dosya, öldükten sonra işe iade edilme, keyfi red kararları mahkeme sürecinin uzatılması demektir.
KHK seçilme hakkının olmaması seçme hakkının tartışmaya açılması gibi 132 hak ihlali ile kendi doğduğun topraklarda mültecileştirilmek demektir.
KHK hukuksuzluğun hukuk haline gelmesi, anneleri cezaevinde olduğu için cezaevinde büyümek zorunda kalan çocuk demektir.
KHK gitmek isteyene Meriç’te ve Ege’de boğulmak herşeye rağmen kalana ise pranga demektir.
KHK siyasi iktidarın kendini güvende hissetmesi tek adam rejiminin tahkim edilmesi demektir.
KHK demokrasi özgürlük eşitlik adalet insan hakları taleplerini boğmak ülkeyi siyasi iktidar için dikensiz Gül bahçesi yapmak demektir.

Ancak tüm bunlara rağmen bizler Ohal ve KHKlarla hayatı değiştirilen binler, milyonlar olarak onların istediği gibi ne sivil ölüme ne de ağaç kabuğuna mahkum olmayacağız. Gasp edilen haklarımız ve hatta daha fazlası için eşitlik özgürlük adalet ve insanca bir yaşam için örgütlemeye ve birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz Khklılar olarak, birleşik ve örgütlü mücadelenin olduğu her yerde olacak; sadece kendi sorunlarımız için değil tüm toplumsal sorunlara karşı mücadelenin ortak yol ve yöntemlerini arayacak birlikte mücadele edeceğiz.
Biz gelecek güzel günlere olan inancımızı da umudumuzu da yaşama sevincimizi de kaybetmedik/ kaybetmeyeceğiz çünkü birlikte ve örgütlüyüz. Çünkü susmuyor korkmuyor itaat etmiyor ve mücadele ediyoruz.
Ohal ve KHKlar tüm sonuçlarıyla iptal edilsin. İade-i itibarlarımız geri verilsin.
_ 5 yıldır bize yaşatılanlardan kaynaklı özür dilensin.
_ en küçüğünden en büğüne kadar tüm devlet bürokrasisi yargı önünde hesap versin.
Bu süreçte yaşadığımız kayıplar için bizlere maddi ve manevi tazminat ödensin.
_ Tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılsın.

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!

,