Diyarbakır’da, “KHK’ların Açtığı Yaralar” Söyleşisi Tüm Diyarbakır’lılar Davetlidir, Duyurulur!

29.02.2020 Cumartesi günü Diyarbakır’da, Diyarbakır KHK Platformu çok önemli bir panel gerçekleştirecek. Ancak bu kez gerçekleştirilecek panel’in diğerlerinden ayrı bir özelliği var. Bu özellik Türkiye’de ilk kez, çok sayıda STK, KHK’lar üzerine ortak bir toplantı düzenliyor.
Düzenlenecek olan “KHK’ların Açtığı Yaralar” isimli panel, Diyarbakır Barosu Tahir Elçi Konferans salonunda saat 15.00’te başlayacak. “KHK’ların açtığı yaralar” isimli toplantıya katılan sivil toplum örgütleri “Birlikte daha güçlüyüz” şiarı ile bir araya gelecek. Toplumun hemen her kesiminden, çok farklı siyasi görüşlere sahip tüm mağdurları kucaklamayı ve birleştirmeyi amaçlayan toplantı, Türk Tabipler Odası eski başkanlarından Uz. Dr. Şemsettin Koç moderatörlüğünde yapılacak.
Toplantıya HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK Platformları Birliği Koordinatörü eğitimci Münir Korkmaz, KHK TV Genel Yayın yönetmeni, psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Haluk Savaş, Eğitimci-Yazar Mehmet Şahin, Biyolog Tuğba Kaygusuz konuşmacı olarak katılacak.
“KHK’ların Açtığı Yaralar” ana teması altında yapılacak toplantı Diyarbakır Tabip Odası, KHK’lı Platformları Birliği, Diyarbakır Barosu, KESK, Diyarbakır KHK Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Amed KHK Platformu, Hak İnisiyatifi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, DİSK, İnsan Hakları Derneği, KHK TV dayanışmasıyla yapılacak.
Panele katılanlara, Diyarbakır KHK’lı Platformu tarafından hazırlanan Diyarbakır’daki KHK’lıların süreci kendi ağızlarından anlattığı yaşam hikâyelerinin olduğu “Diyarbakır KHK Durum Raporu” kitapçığı da dağıtılması planlanıyor. Toplantıya katılacak KHK ve OHAL mağdurları için 5’er dakika süreyle “Bu Bizim Hikâyemiz” şeklinde, kısa da olsa bir konuşma yapmaları planlananlar arasında.
Diyarbakır’da ilk defa sivil toplum örgütlerinin desteklediği KHK’lıların sorunları ile ilgilenen böyle kapsamlı, birbirinden renkli ve bir o kadar da profesyonel ekip etkinlik düzenleyecek.

Bizlerde khkliplatformlaribirligi.org ailesi ve yayın kurulu olarak, bu söyleşiye davet edilmekten çok mutlu olduğumuzu belirtir, Diyarbakır KHK Platformuna çok teşekkür ederiz.

, ,