Harbiyeli Annesi Melek Çetinkaya, Bu Kez Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Seslendi

Hava Harp Okulu öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, müebbet hapis cezasına çarptırılan Harbiyeli öğrencilerin ve KHK’lar ile hukuksuzca ihraç edilen KHK’lıların sesi olmak için Ankara’nın değişik yerlerinde bir çok kez sesini duyurmak istedi. Ancak hemen hepsinde, henüz ağzını bile açmadan gözaltına alınan Harbiyeli  Annesi Melek Çetinkaya, öyle ki bazen Ankara’daki evinden sokağa çıkar çıkmaz gözaltına alındı.

Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya,  önceki gün öğle saatlerinde, şimdiye kadar onlarca kez yaşadığı gözaltı sürecine bir yenisi daha eklendi.

Ankara Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları anıtının önünde Yüksel direnişçisi, KHK ile hukuksuzca ihraç edilen, işlerine geri dönmek isteyen Nuriye Gülmen ve Nazan Bozkurt ile birlikte açıklama yapmak isteyen anne Çetinkaya, yanında bulunanlarla birlikte  daha açıklama yapmaya  başlamadan gözaltına alındılar.

Nuriye Gülmen, Nazan Bozkurt ve Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya gözaltının ardından para cezası kesilerek  serbest bırakıldı.

Yaşanan hukuksuzlukların çevrede bulunan vatandaşlarca kaydedildiği görüntüleri, Harbiyeli anne Melek Çetinkaya kendi Youtube kanalından, adalet bakanı Abdulhamit Gül’e seslenerek “Abdülhamit Gül İzle” başlığı ile paylaştı.