Kaboğlu’ndan Çarpıcı Benzetme: “Görev Süresi İki Defa Uzatılan OHAL Komisyonu İktidarın ‘Gaz Odası’dır”

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Kaboğlu, Kanun  Hükmünde  Kararname (KHK) ile hukuksuz biçimde  kamu görevlerinden ihraç edilenlere adres gösterilen, ret oranı yüzde 90 olan ve iki defa görev süresi uzatılan OHAL Komisyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaboğlu,  KHK’lı Platformları Birliği’nin başlattığı sosyal medyada açılan “KHKZulmüne SonVerin” etiketine destek vererek  yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

“OHAL Komisyonu görev süresi iki defa uzatılmasına karşın hala dosyaları tamamlamadı. KHK’lilere ağaç kabuğu yemeyi reva görenler, hakkında hiçbir mahkumiyet olmayan binlerce insanı görevlerine iade etmiyor. OHALİK AKP’nin gaz odası işlevi görmeye devam ediyor KHKZulmüne SonVerin” dedi.

Kaboğlu, twitter’daki paylaşımında  farklı tarihlerde, meclis kürsüsünde konuyla ilgili yaptığı konuşmaların olduğu kısa bir video da paylaştı.

Paylaşılan videoda, dönemin Başkanının “kurunun yanında yaş da yanıyor bu nedenle bu komisyonu kurduk. Birkaç hafta içerisinde faaliyete geçecek” sözlerini hatırlatarak; ama aradan bir buçuk yıl geçti “OHALİK’in verdiği karar sayısı sadece önüne gelen 5 dosyadan 1’i ve haklı bulduğu ise 100 dosyadan 1’idir. 23.07.2018 Meclis Kürsüsü

OHAL’in yaptırımlarıyla reva görülen “Ağaç Kabuğu” yemek oldu. OHALİK de ‘iktidarın gaz odasına’ çevrildi.” dedi.    24.07.2018 Meclis Kürsüsü

Turan Aydoğan, Çocukları Bile SGK’tan Mahrum Bırakıldı

CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Avukat Turan Aydoğan ise katıldığı bir tv programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aydoğan, KHK’lılarla ilgili, “Bunlar Türkiye’nin gerçekten milli serveti, çok önemli insanlar var, alanında tek olan insanlar var. Şu anda Türkiye’ye bunlar lazım. Biz bunların bir kısmından zaten bilim kurulunda, dışarıdan  faydalanıyoruz. Türkiye’ye çok lazımlar. Her şeyi bir kenara bıraktık bu Anayasa, bu hukuk, bu evrensel hukuk kaideleri; suçluluğu sabit olmamış hiç kimseyi cezalandırma hakkını bu devlete vermiyor! Ama öyle kötü bir yol yüründü ki sadece KHK ile işinden edilenler değil, çocukları bile bu ülkede sosyal güvenlikten mahrum bırakıldı. Bu vebalin altından bu iktidar nasıl kalkacak bilmiyorum. Biz bu vebali taşımamak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Ve bu sorunun çözümüne kadar bu mücadeleyi vereceğiz.” dedi.

KHK’lı Platformları Birliği olarak,  KHK’lılara reva görülen bunca acı ve hukuksuz uygulamalar  umuyoruz bir an evvel son bulur.