KHK Akademide Haftanın Konuğu, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya

OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnameler  (KHK) ile  yaklaşık 140 bin  kamu emekçisi sadece işinden edilmeyerek kendisi ve ailesinin bütün yaşam hakları ellerinden alınmaya çalışıldı.

Bu hukuksuzluk ve adaletsizlikler ile mücadele etmek amacıyla bir araya gelen KHK’lılar, akademik eğitimin toplumun bütün kesimleri tarafından alınması ve beraber, amasız, ötekileştirmeden yaşamanın temellerini toplum içine atıp yaymak amacıyla her çarşamba akademi saatinde toplumun bütün kesimlerini KHK Akademi YouTube kanalına bekliyor.

Her çarşamba saat 21’de düzenlenen KHK Akademinin bu haftaki konuğu  HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kayatüm OHAL ve KHK mağdurlarını davet ediyoruz.

Amaç

KHK Akademi, OHAL ve KHK rejimi ile mağdur edilen ve ötekileştirilen Türkiye’nin değer ve lokomotif takımı olan KHK’lıların geleceğe umut ile bakması, platformlardaki farklılıklardan elde edilen kazanımların bütün illere ve bireylere yayılması için bir eğitim takvimi başlattı.

Yöntem

Kendi alanında uzman akademisyenler tarafından KHK Akademi Youtube kanalı  üzerinden interaktif, kazanımları olan toplantılar tertiplenecek. Her hafta Çarşamba günü saat 21:00 ile 23:00 arası etkileşimli sunumlar yapılacak. Akademi iki oturum şeklinde tertiplenecek; 30 dakikalık sunum, sonrasında soru-cevap olarak devam edilecektir.

Hedef

Akademik takvimi sonrasında her bireyin insan hakları, bir arada yaşama kültürü, empati, ötekini anlama, KHK’lıların sorunlarına çözüm arama gibi temel konularda kazanımlar ve beceriler elde etmesi hedeflenmektedir.

1 Temmuz Çarşamba  akşamı saat  21.00’da 7. düzenleyeceğimiz
KHK Akademi’ye herkesi davet ediyoruz.

Haftanın Konusu

Türkiye’de Değişmeyen Güncel Hak İhlalleri

Programa  katılım linki Saat 20:45 te Turkiye_KHK  ve KHK_Akademi Twitter hesaplarından ve KHK Akademi Youtube kanalından paylaşılacaktır.
Verimli bir söyleşi olması temennisi ile.

Bu Haftanın Konuğu, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Kimdir?

Hüda Kaya İstanbul’da doğdu ve Kur’an ile tanışmasına kadar ilk gençlik yılları 12 Eylül öncesinin İstanbul’unda Ülkücü hareket içinde geçti.

Daha sonra uzun yıllar Filistin başta olmak üzere ezilen halkların mücadelesine destek çalışmalarında bulundu. Bununla birlikte Mazlum-Der üyesi olarak insan hakları ve başörtüsü mücadelesinde yer aldı.

BM Cenevre’de Başörtüsü yasakları hakkında sunumu oldu. Uluslararası ve Ulusal çeşitli Kadın, barış, insan hakları konularında yüzlerce konferans ve çalışmaları oldu.

28 Şubat sürecinde toplam 3 yıl hapis yaşamı oldu.

13 yaşındaki oğlu ile birlikte DGM’de yargılandı.                                                                                                                       Üç kızıyla birlikte idam ile yargılandılar ve hapsedildiler.

Ürdün, Sudan, Pakistan, İran, Keşmir, Lübnan ile Filistin, Mısır, Suriye’de mülteci kamplarında çalışmalarda bulundu.

Kardelen Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğini kurdu.

Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği üyesidir.

Hüda Kaya, 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekilliğini sürdürmektedir.

Herkesi 1 Temmuz Çarşamba akşamı KHK Akademi YouTube kanalımıza davet ediyoruz.İyi Seyirler.

, ,