KHK Akademi’nin Bu Haftaki Konuğu, Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Günal Kurşun

Paylaş

On binlerce insanın mağdur edildiği kanun hükmünde kararnameler ile işlerinden atıldığı KHK’lılar, 3 Haziran Çarşamba akşam saat 21’00’da KHK Akademi’de online olarak bir araya geliyorlar.

Her çarşamba saat 21’00’da Youtube’dan canlı yayın yapan KHK Akademi’nin bu haftaki konuğu Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Günal Kurşun, tüm OHAL ve KHK mağdurlarını davet ediyoruz.

03 Haziran  Çarşamba saat 21.00’da herkesi 4. sünü düzenleyeceğimiz KHK Akademi’ye bekliyoruz. Bu haftaki konuğumuz Doç. Dr. Günal Kurşun

Konu:

İnsan Hakları Mücadelesi

Saat 20:45 te katılım linki paylaşılacaktır. Verimli bir söyleşi olması temennisi ile.

KHK Akademi Youtube Kanalına abone olup bildirimleri açmayı unutmayalım.

Doç. Dr. Günal Kurşun Kimdir?

1975 Ankara doğumlu Doç. Dr. Günal Kurşun, Ankara Gazi Anadolu Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek lisans ve doktorasını da aynı fakültede yapan Kurşun, 675 sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edilemeden önce Adana Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim dalında yardımcı doçent olarak görev yapıyordu.

Eğitimsen üyesi olan Günal Kurşun’un ihracına gerekçe olarak Today’s Zaman gazetesinde İngilizce yazdığı, hükümetin insan hakları ve ceza hukuku politikalarını eleştiren makaleleri ve aynı Fakültede görev yaptığı bir başka akademisyenin ihbar ve şikayetleri gerekçe gösterilmiş, Adana’da yargılandığı davaların tümünden beraat etmiştir.

Temmuz 2017’de İstanbul Büyükada’da, daha önce onlarca benzerine katıldığı bir insan hakları atölye çalışması sırasında diğer dokuz insan hakları savunucusuyla birlikte gözaltına alınan Kurşun, 13 gün İstanbul Terörle Mücadele Şubesi gözaltısından sonra, tutuklanarak gönderildiği İstanbul Silivri 9 nolu Cezaevi’nde 100 gün geçirmiş, böylelikle senelerce teorik olarak anlattığı ceza muhakemesi ve infaz sistemini doğrudan pratik anlamda test etme şansını yakalamıştır.

Kamuoyunda “Büyükada davası” olarak bilinen dava halen devam etmektedir. 1999’da Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve 2003 yılında da İzmir merkezli İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD)’nin kurucularından biri olan Kurşun, dört yıl süreyle İHGD’nin başkanlığını yürütmüştür. Halen insan hakları alanında çatı kuruluş olan İnsan Hakları Ortak Platformu’nun yürütme kurulu üyeliğinde bulunan Günal Kurşun’un Soykırım Suçu, Ceza Muhakemesinde Hüküm, 70 Soruda Roman Hakları, Ayrımcılık ve Nefret Suçları, 101 Soruda Uluslararası Ceza Mahkemesi adlı kitapları, insan hakları ve ceza hukuku alanlarında onlarca yayınlanmış makalesi bulunmaktadır. Avukatlık ruhsatnamesi iptal edilerek avukatlık yapmasına da izin verilmeyen Kurşun, İngilizce ve İtalyanca bilir; Ali Berk’in babasıdır.

KHK Akademi YouTube kanalı sizlerle

, ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir