KHK’lı Platformları Birliği’nden 1 Eylül Manifestosu : “Herkesin 1 Eylül Dünya Barış Gününü Kutluyoruz”

Dünyada savaş, şiddet ve sömürü hâlâ devam ediyor. Türkiye’de barıştan yana olmanın ve mücadelesini vermenin büyük bir gereklilik olduğunu biz KHK’lılar ve OHAL mağdurları olarak görmekteyiz. “Sınırsız bir sömürü arzusuyla işleyen kapitalist düzen dünya halklarını birbirine kırdırmaya, kan dökmeye kışkırtmaya devam ediyor. Ülke kaynaklarının büyük bir bölümünün savunma sanayine ayrıldığını görmekteyiz. Savaşlarla mülteci olan insanlar; sermaye için ucuz emek, iktidarlar için ırkçılığı kışkırtma aracı olarak kullanıldı. Kısacası savaşlarda işçiler, emekçiler, yoksullar kaybetti bir avuç para ve iktidar sahibi kazandı.

Kaynakların savaşa ayrılmasıyla, ekmeğimiz küçülürken zenginlerin kasaları doldu. Savaşlarda, demokrasi ve özgürlükler tahrip edildi, insan hakları, hukuk ve adalet hiçe sayıldı.

Biz Türkiye’de yaşayan KHK’lı KHK’sız tüm OHAL mağdurları olarak komşularımızla, dünya ile barış içinde yaşamak istiyoruz. Aynı sınırlar içerisindeki inanç, kimlik ve kültürlerin kardeşçe yaşayacağı bir ülke talep ediyoruz. Barışın egemen olduğu bir dünya için bedeli ne olursa dün olduğu gibi bundan sonra da barıştan yana tavır alıp, barıştan yana sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz”

Demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve barış için hukuktan yana taraf olan tüm kesimleri hep birlikte barış mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz ve bu karanlıktan çıkmanın tek çözüm yolunun “dayanışmadan” geçtiğine inanıyoruz.

Bizler, Tüm KHK’lı Platformları Birliği olarak;
Eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin egemen kılındığı bir toplumsal ortam ve başka bir Türkiye mümkündür diyoruz. Savaşsız, işgalsiz, sömürüsüz başka bir dünyayı mümkün kılmak ellerimizdedir!

Bu ısrar ve kararlılıkla özgür bir dünya ve demokratik bir Türkiye özlemimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bizlere uygulanan sosyal kıyımın sona erdirilmesini talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu nedenle tüm haksızlıkların ve hukuksuzlukların derhal sona ermesini bekliyoruz.
Herkesin 1 Eylül Dünya Barış Gününü Kutluyoruz.