KHK’lı Platformları Birliği’nin Örgütlenme Süreci

Eylül 2018 de İnsan Hakları Derneği’nin bir alt komisyonu olarak Adana KHK’lı Platformu kuruldu. Ardından KHK’lılar Osmaniye, Mersin, Diyarbakır, İstanbul Ankara, İzmir, Antep’de hızla bir araya gelerek platformlarımızı kurduk.

Adım adım, il il örgütlenmeye başlayan KHK’lı Platformları, İHD’nin olduğu illerde alt komisyonlar olarak olmadığı ya da bağlantı kurulamadığı yerlerde bağımsız olarak örgütlenerek Türkiye’de 35 ilde örgütlülüğümüzü kurmayı başardık ve kısa bir süre içinde KHK’lı Platformları Birliği çatısı altında birleştik.

Sosyal medyayı etkin olarak kullanarak yaşadıklarımızı anlatmaya ve kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz. Bu amaçla tweeter da pazartesi ve perşembe günleri belirlediğimiz bir konuda belirlediğimiz bir etiketle TT çalışması yapıyoruz.

Platformlar her geçen gün yaygınlaşıp kök salarken KHK’lılar siyasi iktidar ve yandaşı haline gelmiş medyanın her türlü saldırısına maruz kalıyor hatta bizzat medya eliyle cadılaştırılıyor. İşte tam da bu yüzden KHK’lıların ve adalet, insan hakları talep eden herkesin özgürce katılacağı, KHK’lıların zulme uğrayanların konuşabileceği, yaşadıklarını anlatabilecekleri, ülkede yaşanan anti demokratik uygulamaları herkese gösterebileceğimiz KHK TV kurduk.

KHK’lılar olarak 5-6 Ekim 2019’da Ankara’da bir buluşma kararı aldık.
Ancak buluşma günü İstanbul’dan gelen KHK’lılar kolluk kuvvetleri tarafından Ankara’ya alınmadı. Ankara’ya girenler ise yine kolluk kuvvetleri tarafından darp edildi. Başta HDP ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun çabaları sonucu tüm baskı ve engellemelere rağmen büyük buluşmamızı gerçekleştirdik.

Platformlar; KHK’lılar için büyük bir okul haline geldi. Öyle ki bu okulda her şey gönüllülük esasına göre yapılıyor. işbirliği ve kolektif akıl öne çıkarılıyor. Öğrenme ve öğretme karşılıklı ve istekli bir şekilde kendine yer buluyor. Değişim ve dönüşüm sağlayan bu okulun sistematik hale gelmesi için her 15 günde bir hayat bulan KHK Akademiyi gerçekleştiriyoruz.

Bu günlerde Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başlattığı Adalet Nöbetini platformlar olarak Twitter’da her akşam “mor oda” uygulamasıyla devam ettiriyoruz.

AKP MHP ve Vatan Partisi dışında kalan tüm siyasi partilerle görüşüyoruz. OHAL/KHK’lar ve sonuçlarının yarattığı etkilerini aktarıyor ve KHK’lara karşı yan yana mücadeleye çağırıyoruz.

Biz KHK’lı Platformları Birliği olarak ilke, prensip ve işleyişini uzun uzun tartışmalar sonucunda oluşturmuş bir örgütüz. Kararlarımız müzakere kültürü ve çoğulculuk esas alınarak alınmaktadır.

Evet siyasi, kültürel, ideolojik, İnanç olarak çok farklıyız ancak hakları bir gece yarısı elinden alınmış ve devletin terör yaftası ile karşıya karşıya kalmış insanlar olarak duygu dünyamız yaşadıklarımızdan kaynaklı aynılaşmış, siyasi iktidar tarafından hedef haline getirilmiş, hakları çalınmış ve haklarını geri almak isteyen ihraç kamu emekçileriyiz.

OHAL KHK’larıyla İhraç edildiğimiz ve OHAL/KHK rejimine karşı mücadele iradesi koyduğumuz için birlikteyiz ve OHAL/KHK’lar tüm sonuçları ile iptal edilene kadar il il örgütlenecek ve mücadeleye devam edeceğiz.

KHK’lı Platformları Birliği

, ,