Mısır ve Arap dünyasının önemli gazetelerinden Youm7, yaklaşık 11 yıl önce kurulmuş ve bugün itibariyle hem basılı medya hem de internet medyası açısından milyonlarca takipçisi olan bir yayın haline gelmiştir. Gazete, Batı dünyası tarafından da saygın olarak görülmekte ve takip edilmektedir.
ÇİFTLİKTE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDIM
Prof. Dr. Zekeriya Aktürk, iyi yetişmiş bir üniversite hocası olmasına rağmen hayatının önemli bir kısmı hapiste geçirmiş, sonra bir süre bir çiftlikte çalışmak zorunda kalmış. Şimdi ise kurduğu firma aracılığıyla bilim insanlarına akademik danışmanlık veriyor.
ULUSLAR ARASI ALANDA YETKİN BİR BİLİM İNSANI
Gazetenin muhabirlerinden Sheeihan Elmonaiery’nin yaptığı röportajda; Dr. Zekeriya kendisinin Karadeniz’in küçük bir köyünden gelen bir Anadolu insanı olduğunu, ancak kendisini yetiştirip üç yabancı dil öğrendiğini, 12 kitap ve 400’ün üzerinde bilimsel eser verdiğini, YouTube kanalında 500’ün üzerinde eğitim videosu bulunduğunu, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alan da yetkin bir bilim insanı olmasına rağmen Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrasında hayatının alt üst olduğunu belirtiyor. ^
ÖLMEYİ ÇOK ARZULADIM
On dört ay hapis tutulduktan sonra beraat ettirilen Prof. Dr. Zekeriya Aktürk, milletine küstürülmüş. Cezaevi sürecini ve yaşadıklarını “Önce inanamadım. Bu nasıl olur? Bana bunu yapanlar kendi insanlarımdı… Sonrasında ölmeyi çok arzuladım. Şimdi de tamir edilemeyecek yaralara sahibim” şeklinde özetliyor.
KORONA SALGINI DÖNEMİNDE BİLE GAZETECİLER, BEBEKLER, HATTA LOHUSA KADINLAR HAPİSTE
Türkiye’de yüz binlerce yetişmiş insanın benzer bir kıyıma tabi tutulduğu belirtilen Röportajda Prof. Aktürk, işin gidişatını Türkiye için iyi görmediğini, insan hakları açısından Türkiye’nin geriye gittiğini, eğitimcilerin, gazetecilerin, bebeklerin, hatta lohusa kadınların hapiste olduğunu, Korona salgını döneminde bile bunların serbest bırakılmadığını, çözümün öncelikle iç barışı yeniden sağlamak ve komşu ülkelerle de iyi ilişkiler tesis etmekten geçtiğini belirtiyor.