On binlerce insanın mağdur edildiği kanun hükmünde kararnameler ile işlerinden atıldığı KHK’lılar, bu akşam saat 21’de KHK Akademi’de online olarak bir araya geliyorlar.
Her çarşamba saat 21’de düzenlenen KHK Akademinin bu haftaki konuğu Barış akademisyeni Prof. Dr. Necla Kurul, tüm OHAL ve KHK mağdurlarını davet ediyoruz.
Amaç
KHK Akademi, OHAL ve KHK rejimi ile mağdur edilen ve ötekileştirilen Türkiye’nin değer ve lokomotif takımı olan KHKlıların geleceğe umut ile bakması, platformlardaki farklılıklardan elde edilen kazanımların bütün illere ve bireylere yayılması için bir eğitim takvimi başlattı.
Yöntem
Kendi alanında uzman akademisyenler tarafından JİTSi üzerinden interaktif, kazanımları olan toplantılar tertiplenecek. Her hafta Çarşamba günü saat 21:00 ile 23:00 arası etkileşimli sunumlar yapılacak. Akademi iki oturum şeklinde tertiplenecek; 30 dakikalık sunum, sonrasında soru-cevap olarak devam edilecektir.
Hedef
Akademik takvimi sonrasında her bireyin insan hakları, bir arada yaşama kültürü, empati, ötekini anlama, KHKlıların sorunlarına çözüm arama gibi temel konularda kazanımlar ve beceriler elde etmesi hedeflenmektedir.
Bu akşam 21.00’da üçüncüsünü düzenleyeceğimiz
KHK Akademi’ye herkesi bekliyoruz.
Konu
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği Saat 20:45 te katılım linki paylaşılacak.
Verimli bir söyleşi olması temennisi ile.
Bu Haftanın Konuğu, Prof. Dr. Nejla Kurul Kimdir?
Nejla Kurul,1963 Kayseri doğumlu, çocukluğu ve ilk gençliği Eskişehir, İstanbul, Konya ve Almanya’da (Kronach-Nürnberg) geçti. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümünü 1985’te bitirdi. Aynı üniversitede öğretim üyesi olarak otuz yıl çalıştı. 1994 yılında kurulmuş olan ancak 2001 yılında kendini feshederek Eğitim Sen’e katılan Öğretim Elemanları Sendikası’nda (ÖES) bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Wisconsin Üniversitesi’nde bir yıl (2000-2001) konuk öğretim üyesi olarak bulundu ve yükseköğretimin siyasal ekonomisi konusunda araştırmalar yaptı.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Yükseköğretim Bürosunda bir dönem çalıştı. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nde çeşitli düzeylerde görevlerde bulundu ve daha sonra partiden ayrıldı. Yazar, Ankara Dayanışma Akademisi üyesidir.
Nejla Kurul, Küreselleşme ve Üniversiteler, Adnan Gümüş ile birlikte Bologna Süreci Kime Hizmet Ediyor? Eğitim Finansmanı ve çok yazarlı KHK Öyküleri, Başka Bir Eğitim Hikâyesi Bireyin Gelişimi Toplum ve Doğa Etkileşimi Üzerine Sorgulamalar kitaplarının yazarı, Kamusal Eğitim: Eleştirel Yazılar adlı kitabın yazarı ve editörüdür. Çok sayıda akademik dergi yanında, eğitim, bilim ve siyaset dergilerinde makaleleri yayımlandı.
Gazetelerde ve internet haberciliği yapan mecralarda yazılar yazdı. 7 Şubat 2017 tarihinde barış imzacısı olması nedeniyle 686 sayılı KHK ile yüzlerce meslektaşı ile birlikte üniversiteden ihraç edildi. Şimdi çalışmalarına Ece Ayhan’dan esinlenerek ‘sivil akademisyen’ olarak devam ediyor.