İZMİR KHK PLATFORMU AÇILDI.

İzmir KHK Platformu  yapılan basın açıklaması ile kuruluşunu açıkladı. Toplantıda konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, çeşitli bahanelerle ihraç edilen insanların verdiği mücadelenin Türkiye’de kurulacak barışa ortamına da katkısı olacağını ifade etti.OHAL döneminde çıkarılan KHKlar ile ihraç edilenler İzmir’de hukuk mücadelelerini sürdürmek ve dayanışmak için İzmir KHK Platformu’nu kurdu. Platform, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir binasında yapılan basın açıklaması ile kuruluşunu duyurdu.

Açıklamaya HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yanı sıra KHKlı Platformları Birliği kurucularından ihraç Öğretmen Münir Korkmaz ile Prof. Dr. Haluk Savaş  katıldı.

“KHK Hayatları Elinden Alınanların Yaşam Alanlarıdır

Platform kurucularından Münir Korkmaz, yaptığı açıklamada platformların OHAL ve KHK’lar nedeniyle on binlerce insanın masumiyet karinesi gözetilmeden, çeşitli hakları kaybedilen  KHK’lıların, hak arayışını temsil etmek üzere toplumun her kesiminden KHKlının bir araya gelerek kurmuş oldukları Platformlar olduğunu söyledi. Münir  Korkmaz, “Hukuk çerçevesinde çeşitli oluşumlarca hedef gösterilen ve sindirilmeye çalışılan, toplumsal tecritlere ve sosyal bir kıyıma maruz bırakılmış, devletin sosyal politikalarından men edilmiş,akrabaları tarafaından bile vebalı muamelesi yapılan, derdini kimsenin dinlemediği, çeşitli “irtibat, iltisak ve kriterler” gerekçe gösterilerek hayatları ellerinden alınan çeşitli meslek gruplarından insanların bir araya gelmiş olduğu yaşam alanlarıdır” diye tanımladı.

“OHAL’in ardından korkunç bir yıkım yaşandı!”

Konuşmasında kendisinin de ihraç edildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan HDP Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, çeşitli nedenlerle ihraç edilen insanların verdiği mücadelenin, Türkiye’de kurulacak barışa da katkısı olacağını ifade etti. Türkiye’de darbe ve sonrasındaki OHAL ilanıyla korkunç bir yıkımın gerçekleştiğini söyleyen Gergerlioğlu,  “Anlatacak yüzbinlerce hikaye var. İnanılmaz acı öykülerle, insan hakları ihlalleriyle yaşıyoruz. Bunlara karşı çok ciddi bir tepki olması gerekiyordu ama toplum sessiz kaldı. Birçoğumuz açısından toplum sınıfta kaldı büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu. Fakat elbette topluma küsüp bir kenara çekilmemek gerekiyordu. Mücadele etmemiz gerekiyordu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ihraç edilen arkadaşlarımız platformlar kurarak bu mücadeleye başladılar. Bu platformlar özellikle dayanışmak için çok önemli. Türkiye’de bulunan her kesimle haksızlıklara karşı dayanışmamız lazım. Bu toprakların kurtuluşu ancak dayanışma ile sağlanacak” diye konuştu ve sözlerine şöyle devam etti:  “Her zaman söylediğimiz gibi her insanın insan haklarına elbet bir gün ihtiyacı olur, en zalimin bile bir gün gelir buna ihtiyacı olur. İzmir’de kurulan bu komisyonun çok etkili çalışmalar yapacağına inanıyorum.

Bu toprakların bu platformlarla kurulacak toplumsal dayanışmaya ihtiyacı var.”

Son günlerde artan depremlerle insanların aklına dayanışma geliyor ancak Türkiye tamamen bir deprem ülkesidir. Enkaz altında insanlar ve dayanışma ile enkazın altındakiler olarak ellerimizi uzatmalıyız. Kimliği, düşüncesi nedir diye sormadan bu dayanışmayı göstermek gerekiyor. Bu toplum OHAL depremiyle enkaz altında kalan insanların yardımına koşmadı. Neden diye sormak gerekiyor? Bu ağır bir sorudur. Kürtlerin, Alevilerin yardımına neden koşmadınız?  Bu soruyu hepimiz özeleştirileriyle geliştirmeliyiz. Bu perişan halimizden, insanlarımızın intihar ettiği bu felaket halden ancak böyle dayanışma platformları kurarak çıkabileceğiz.”  Açıklamanın ardından Bayraklı’da bulunan Tepekule Kongre Merkezi’ndeİzmir’den KHK Hikayeleri” başlıklı forum düzenlendi. Forumda KHK’larla ihraç edilenler yaşadıkları hukuksuzlukları ev dramatik hikayelerini paylaştı.

KHKlı Platformları Birliği olarak İzmir’li arkadaşlarımızı Tebrik eder, Platformlarının “Hayırlı olmasını” dileriz.

KHKLAR GİDECEK BİZ KALACAĞIZ!

(*Kaynak:Mezopotamya Ajansı)

, , , , , , , , ,